Friday 14 October 2016

announcement of Latvian premiere performance of "To Be Free. A dialogue in seven scenes" - Nov 9 2016, Riga

To Be Free - a dialogue in seven scenes; ARENA Festival of Contemporary Music in Latvia


Trešdien, 9. novembrī, Rīgas Reformātu baznīcā uzstāsies poļu - vācu izcelsmes britu māksliniece, pianiste un dzejniece Heloīze Palmere (Heloïse Ph. Palmer), kuras programmu IN LOVE WITH LIBERTY iedvesmojis tieši Brīvības piemineklis Rīgā. 
Koncerts būs multimediāls un multisensitīvs solo priekšnesums par visvērtīgāko cilvēka aktivitāšu objektu – brīvību. Koncerta programmā ietverti gan klaviermūzikas klasiskā repertuāra darbi – Džovanni Gabrieli (Giovanni Gabrieli), Ferenca Lista (Franz Liszt), Arnolda Šēnberga (Arnold Schönberg), gan arī seši jaundarbi, kuru autori ir Heloīze Palmere, Žaklīna Fontina (Jacqueline Fontyn), Elēnija Liljos (Elainie Lillios), Džons Palmers (John Palmer), Viks Hoilends (Vic Hoyland) un latviešu komponiste Santa Ratniece.
Heloīze Palmere ir poļu - vācu izcelsmes britu māksliniece, pianiste un dzejniece. Viņa izglītojusies Vācijā, Izraēlā un ASV, kopš 1992. gada uzstājas ar solo koncertiem Eiropā, Izraēlā, Ziemeļ- un Dienvidamerikā. Palmeres interešu lokā ir mūzika, literatūra un vizuālā māksla. Kā klasiska pianiste viņa fokusējas uz standartrepertuāru un vēlīnās Renesanses autoru darbiem, taču kopš savas karjeras sākuma vienmēr savos koncertos ir popularizējusi gan mūsdienu mūziku, gan džeza mūzikas ietekmes tajā. Viņa radījusi arī alternatīvu uzstāšanās praksi Muïesis, kas ietver izpildāmo darbu māksliniecisko un kultūrvēsturisko kontekstu. 
Jaunās mūzikas festivāls ARĒNA notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, viesnīcas Konventa sēta, Wallonie-Bruxelles-International, Arts Council Malta, Arts Council Norway, Bergen County Council, Hordaland County, Music Norway un Norvēģijas vēstniecība Latvijā atbalstu. 


IN LOVE WITH LIBERTY

09/11 plkst. 18.30 Rīgas Reformātu baznīcā 
Heloīze Palmere (Heloïse Ph. Palmer) ir poļu - vācu izcelsmes britu māksliniece, pianiste un dzejniece. Viņa izglītojusies Vācijā, Izraēlā un ASV, kopš 1992. gada uzstājas ar solo koncertiem Eiropā, Izraēlā, Ziemeļ- un Dienvidamerikā. Palmeres interešu lokā ir mūzika, literatūra un vizuālā māksla. Kā klasiska pianiste viņa fokusējas uz standartrepertuāru un vēlīnās Renesanses autoru darbiem, taču kopš savas karjeras sākuma vienmēr savos koncertos ir popularizējusi gan mūsdienu mūziku, gan džeza mūzikas ietekmes tajā. Viņa radījusi arī alternatīvu uzstāšanās praksi Muïesis, kas ietver izpildāmo darbu māksliniecisko un kultūrvēsturisko kontekstu. 

Programmas IN LOVE WITH LIBERTY tapšanu iedvesmojis Brīvības piemineklis Rīgā. Multimediāls, multisensitīvs un provokatīvs solo priekšnesums par visvērtīgāko cilvēka aktivitāšu objektu – brīvību. Koncerta programmā ietverti klaviermūzikas klasiskā repertuāra darbi – Džovanni Gabrieli (Giovanni Gabrieli), Ferencs Lists (Franz Liszt), Arnolds Šēnbergs (Arnold Schönberg) – un seši jaundarbi, kuru autori ir Heloīze Palmere, Žaklīna Fontina (Jacqueline Fontyn), Elēnija Liljos (Elainie Lillios), Džons Palmers (John Palmer), Viks Hoilends (Vic Hoyland) un Santa Ratniece.



Heloïse Ph. Palmer; Riga 2016


further information HERE

Heloïse Ph. Palmer; ARENA 2016